Evantai de vinete

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Dec 2011 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
  • cascaval feliat
  • Pentru sos:
  • 2 catei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • marar verde tocat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete